Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Boen de aardappels onder koud stromend water goed schoon.
- Kook de aardappels met schil in ca.
- 15 minuten beetgaar.
- Laat ze afkoelen tot lauw.
- Breng ruim water aan de kook in een pan.
- Maak de sperziebonen schoon, was ze, halveer ze en kook ze in weinig water in ca.
- 10 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken in een zeef.
- Dompel de tomaten enkele seconden onder in kokend water, spoel ze af onder koud stromend water en ontvel ze.
- Snijd elke tomaat in vier parten en verwijder de zaadjes.
- Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in ringen.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Halveer de ansjovisfilets in de lengte.
- Roer 4 eetlepels olijfolie met de rode wijnazijn en mosterd tot een dressing.
- Pers er 1 teentje knoflook boven uit.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Pel de aardappels en snijd elke aardappel in de lengte in vier parten.
- Schep de aardappelparten en sperziebonen voorzichtig door de dressing.
- Verhit de rest van de olie in een pan en bak de paprikaringen al omscheppend ca.
- 2 minuten.
- Pers het andere teentje knoflook erboven uit.
- Voeg de tomatenparten en tonijn toe en warm alles voorzichtig nog ca.
- 1 minuut mee.
- Was de citroen en pers de helft uit.
- Snijd de andere helft in vier parten.
- Verdeel de aardappelsalade over twee borden.
- Verdeel het warme tonijnmengsel erover.
- Besprenkel met citroensap.
- Garneer met ansjovis en citroenparten.
Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 27 g | Vet: 30 g