Aardappelsalade met ui en krokant uitgebakken spek

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels geschild en in plakjes gesneden
  • 1 witte ui fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 4 lente-uitjes fijngesneden
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 150 g ontbijtspek
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kook de aardappelplakjes ca 10 minuten in water met zout.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Meng de mayonaise met de room, mosterd en de 3 soorten ui.
  • Meng ook de aardappelplakjes erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat de smaken een half uurtje intrekken.
  • Bak intussentijd de plakjes ontbijtspek krokant in een droge koekenpan.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • Haal de slade uit de koelkast en verdeel over de borden.
  • Laat ze even op kamertemperatuur komen en serveer de het krokante spek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

ook lekker als u de aardappels niet helemaal laat afkoelen en de salade lauwwarm serveert.

Wijnadvies:

Syrah rosé, Cercle de la Grappe, Pays d'Oc, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten