Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels geschild en in plakjes gesneden
- 1 witte ui fijngesneden
- 1 rode ui fijngesneden
- 4 lente-uitjes fijngesneden
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 1 eetlepel(s) mosterd
- 150 g ontbijtspek
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Kook de aardappelplakjes ca 10 minuten in water met zout.
- Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Meng de mayonaise met de room, mosterd en de 3 soorten ui.
- Meng ook de aardappelplakjes erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat de smaken een half uurtje intrekken.
- Bak intussentijd de plakjes ontbijtspek krokant in een droge koekenpan.
- Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Haal de slade uit de koelkast en verdeel over de borden.
- Laat ze even op kamertemperatuur komen en serveer de het krokante spek.