Aardappelsoep met kokos

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 75 g ontbijtspek snijvleeswaar, in reepjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 350 g kruimig kokende aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 blik maïs à 300 g
  • 1 dunne prei in dunne ringetjes

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes 3 minuten op een hoog vuur mee.
  • Schep de aardappelblokjes erdoor en voeg ½ l heet water en de kokosmelk toe.
  • Breng alles aan de kook en kook de aardappelblokjes in ± 15 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
  • Schep de maïs en de prei erdoor en warm de soep nog 3 minuten op een hoog vuur door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Voorgerechten