Aardappelsoep met maïs en doperwten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) wokolie Conimex
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 750 g kruimig kokende aardappelen Malta, geschild en in blokjes
  • 6 Roma-tomaten in stukjes
  • 1 l tuinkruidenbouillon van tabletten
  • 250 g doperwten diepvries
  • 1 blik maïs uitgelekt
  • 50 g ongezouten pinda’s grof gehakt
  • 2 eetlepel(s) koriander geknipt

Instructies

  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de sambal al omscheppend 5 minuten.
  • Bak de aardappelen 5 minuten mee en schenk de bouillon erbij.
  • Breng alles aan de kook.
  • Voeg de tomaten toe en kook de aardappelen in ± 15 minuten helemaal gaar.
  • Wrijf de aardappelen langs de rand van de pan iets fijner.
  • Voeg de doperwten en de maïs toe en warm de soep goed door.
  • Schep de soep in ruime kommen en strooi de pinda’s en het koriander erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch