Aardappelsoep met roggebrood

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zakjes lente ui-crème soep à 63 g
  • 3 eetlepel boter of margarine
  • 1 zakje miniworteltjes 300 g
  • 1 bakje gekruide aardappeltjes rozemarijn 425 g
  • 200 g katenspek dikke plakken
  • 3 bosuitjes
  • 8 plakken roggebrood pakje à 500 g
  • 40 g kruidenboter doosje à 100 g

Instructies

  • Soep bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen in koekenpan boter verhitten.
  • Worteltjes ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
  • Katenspek in reepjes snijden.
  • Spek ca. 1 minuut meebakken.
  • Aardappelmengsel aan soep toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes mee verwarmen.
  • Bosuitjes schoonmaken, in ringetjes snijden en door soep roeren.
  • Roggebrood met kruidenboter besmeren.
  • 2 sneetjes op elkaar leggen en diagonaal doorsnijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Soep serveren met roggebrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Nederland