Aardappeltaart met paprika

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g magere kwark
  • 4 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 225 g tarwebloem
  • zout
  • 1 duopak voorgebakken aardappelschijfjes à 700 g
  • 3 geroosterde paprika’s uit pot in repen
  • 3 eieren
  • deciliter halfvolle melk
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kneed van de kwark, de olie, de bloem en ½ theelepel zout een soepel deeg.
  • Bekleed de ingevette vorm ermee en snijd de overhangende randjes eraf.
  • Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de taartbodem.
  • Leg de paprikarepen erop.
  • Klop de eieren met de melk en peper en zout naar smaak los en schenk het in de vorm.
  • Druk de deegrand zonodig iets naar beneden zodat hij ± 1 cm boven de vulling uitsteekt.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 30 minuten lichtbruin en gaar.
  • Lekker met een gemengde salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Strooi voor het bakken 150 g verkruimelde feta over de taart.

Wijnadvies:

witte wijn, Huiswijn Spanje wit, Spanje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch