Aardappeltortilla met salami en olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappeltortilla met salami en olijven

Aardappeltortilla met salami en olijven

Categorie Tortilla's
Keuken Spanje
porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in

  • 1 ciabattabrood 250 g
  • 1 ui
  • 1 pakje goudsalami ca. 145 g
  • 6 eetlepels olie
  • 1 zakje aardappelschijfjes 450 g
  • ½ potje zwarte olijven in plakjes 240 g
  • 5 eieren
  • ½ kuipje cuisine knoflook & fijne kruiden à 250 ml
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 zak ijsbergsla met frisée 200 g

Hoe maak ik het klaar

  • Oven op 220 °C voorverwarmen en ciabatta volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Goudsalami in reepjes snijden.
  • In koekenpan helft van olie verhitten en ui en aardappel 4 minuten bakken.
  • Af en toe omscheppen.
  • Salami en grootste deel plakjes olijven erdoor scheppen en mengsel in pan verdelen.
  • Eieren met Boursin, zout en peper loskloppen en over aardappelmengsel verdelen.
  • Tortilla 10 minuten zacht bakken tot bovenkant bijna droog is.
  • Tortilla met behulp van deksel in pan keren en onderkant bruin bakken.
  • Van rest olie, azijn, peper en zout dressing roeren en over sla verdelen.
  • Tortilla in punten snijden, met rest olijfplakjes garneren en met sla en ciabatta serveren.