Aardappeltortilla

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

Categorie Tortilla's
Keuken Spanje
Opmerking Vegetarisch
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Materialen

Wat gaat er in

  • 10 eetlepels olijfolie
  • 1 stuks ui
  • 4 stuks aardappelen
  • 6 stuks eieren
  • zout

Hoe maak ik het klaar

  • Snipper de ui. Snijd de aardappels in plakken van 3 mm.
  • Verhit de olie en bak hierin de ui en aardappelen 15 minuten op zacht vuur tot de aardappels gaar zijn.
  • Laat het aardappelmengsel in een vergiet uitlekken en vang 2 el. olie op.
  • Veeg de koekenpan schoon, verwijder eventuele aardappelresten.
  • Klop de eieren los met een snufje zout, roer het aardappelmengsel erdoor en laat het mengsel 15 minuten intrekken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en schenk er het aardappelmengsel in één keer bij.
  • Verdeel het mengsel met een pannenkoekenmes en druk het plat.
  • Laat de tortilla op zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is.
  • Schud de pan regelmatig heen en weer. Keer de tortilla met behulp van een bord en doe weer 1 eetlepel olie in de pan.
  • Laat ook de andere kant van de tortilla lichtbruin worden.