Aardbeientaart van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g zanddeeg
  • 350 g verse aardbeien
  • 150 g bosaardbeien
  • 2 dl verse room
  • 30 g poedersuiker
  • 1 eierdooier
  • 20 g boter
  • 5 eetlepel(s) aalbessengelei
  • verse muntblaadjes

Instructies

  • Het deeg uitrollen en een beboterde taartvorm bekleden met de deeglap.
  • De taartbodem inprikken met een vork, bedekken met een vel vetvrij papier, opvullen met gedroogde bonen en 15 minuten in de diepvriezer zetten.
  • De restjes deeg uitrollen, kleine blaadjes uit de deeglap snijden en in de diepvriezer bewaren.
  • De oven voorverwarmen op 210° C.
  • De blaadjes met een druppel losgeroerde eierdooier aan de taartbodem vastplakken en hem 10 minuten op 210° en 10 minuten op 180° laten bakken.
  • De gedroogde bonen en het vetvrije papier verwijderen en de taartbodem nog 5 minuten laten verderbakken.
  • De verse room even opkloppen met de suiker en deze bereiding in de afgekoelde taartbodem gieten.
  • De aardbeien wassen, schoonmaken en op het laagje room schikkken.
  • De aalbessengelei laten opwarmen en er de aardbeien mee inkwasten.
  • Versieren met verse muntblaadjes en serveren
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart