Aardbeientaart van Boodschappen

Boodschappen 6-2006
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg 10×10 cm
  • boter om in te vetten
  • 200 ml slagroom
  • 125 g mascarpone
  • 2 eetlepel(s) marasquin of aardbeienlikeur
  • 1 kg aardbeien
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  • Vet een taartvorm of vlaaivorm (26 – 28 cm) licht in en bekleed met het deeg.
  • Prik de bodem hier en daar in met een vork.
  • Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm.
  • Verdeel er een steunvulling over.
  • Bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
  • Verdwijder de steunvulling en het bakpapier.
  • Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat daarna op een rooster afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Spatel er de mascarpone en likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
  • Maak de aardbeien schoon maar laat aan 6 – 8 de krontjes zitten.
  • Verdeel de vruchten over de bodem met de aardbeien met kroontjes in het midden.
  • Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

de room-mascarponevulling is ook heel geschikt om, gecombineerd met de aardbeien, te gebruiken als vulling voor een cake. Snij daarvoor een cake (kant-en-klaar) in lagen. verdeel daarover de vulling met de vruchten, stapel de lagen en snij de cake in dikke plakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart