Aardbeientaart

Aardbeientaart van Allerhande

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter of margarine
  • 80 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • zout
  • geraspte citroenschil

Voor het vulsel:

  • 250 gram of meer aardbeien
  • suiker
  • 1 deciliter water
  • citroensap
  • aardappelmeel
  • 1 /8 liter slagroom
  • poedersuiker

Instructies

  • De bloem zeven. De boter of margarine, basterdsuiker, het ei, geraspte citroenschil en zout toevoegen en deze ingrediënten tot een soepele bal kneden.
  • Het deeg uitrollen tot een lap die in een ondiepe vorm past.
  • De vorm invetten en met het deeg voeren.
  • De randen goed aandrukken.
  • Om te voorkomen dat het deeg gaat zakken een steunvulsel aanbrengen.
  • Hiertoe een ingevet stuk boterhampapier groter dan de vorm, met de vette kant op
  • het deeg leggen.
  • Het papier tegen het deeg aandrukken.
  • Op het papier een vulsel leggen van rauwe rijst, erwten of bonen of desnoods
  • propjes papier.
  • Het deeg in een matig warme oven in 20 à 30 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Het steunvulsel verwijderen en het gebak nog even laten bijkleuren.
  • Het gebak uit de oven halen, laten afkoelen en uit de vorm nemen.
  • De aardbeien voorzichtig wassen en van de kroontjes ontdoen.
  • De vruchten met suiker bestrooid enige tijd wegzetten.
  • Het water aan de kook brengen en dit met wat aangemengd aardappelmeel binden.
  • Het sap van een citroen eraan toevoegen.
  • Vlak voor het gebruik de aardbeien in de korst overdoen.
  • Het uitgelekte aardbeiensap bij de saus doen.
  • Dit sausje indien nodig nog verder met suiker op smaak brengen en over de
  • aardbeien gieten.
  • De room met wat gezeefd poedersuiker stijf slaan en hiermee en met wat
  • achtergehouden aardbeien de taart garneren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart