Ab ghooshte fasl

      Reacties uitgeschakeld voor Ab ghooshte fasl

 

Ab ghooshte fasl

amssoep met aubergine en paprika
Categorie Lamsvlees, met vlees, Soep
Keuken Iraan
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 500 gr lamsbout plakken blokjes van ± 2 cm
  • zout
  • peper
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 2 rode ui
  • 2 knoflook
  • 2 kardemompitten
  • 1 kaneel
  • 1/2 theelepel kurkuma of geelwortelpoeder
  • 1 pot lamsfond ± 340 ml, Lacroix
  • 1 middelgrote aubergine in blokjes
  • 4 tomaat
  • 2 paprika
  • 100 gr pruimen gedroogde Franse / pruneaux in reepjes
  • 1/2 witte bonen uitgelekt
  • 2 eetlepels munt
  • 2 eetlepels peterselie

Hoe maak ik het klaar

  • Kruid de lamsvleesblokjes met zout en peper en bak ze in de hete olijfolie bruin.
  • Voeg de uien, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee.
  • Voeg de lamsfond en 1 liter water toe en breng alles aan de kook.
  • Laat de soep met het deksel op de pan ± 45 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de aubergine, tomaten, paprika's en pruimen toe en laat de soep nog ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de bonen toe en laat de soep door en door warm worden.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi er de peterselie en de munt over.
  • Serveer de soep met pitabroodjes en tahinacrème.

Tips / Opmerkingen

Tahinacrème:

Maal 50 gr blanke amandelen op de fijne rasp van de foodprocessor of in een
amandelmolen.
Pers 1 teen knoflook uit en meng dit met het sap van 1 citroen, de gemalen
amandelen, 1 dl tahinepasta (pot, toko of natuurwinkel), een mespunt gemalen
kummel en 1 theelepel suiker.
Bestrijk de pitabroodjes hiermee.