Abon Ajamvan de Koninklijke Marine

gekruide en gerafelde kip
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van 1 à 2 kg
  • 1 theelepel ketoembar
  • 6 eetlepel(s) olie
  • ½ theelepel djinten
  • 2 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 1 teen knoflook gesnipperde
  • 1 stukje asem zout

Instructies

  • Zet de kip op in een beetje water met zout en de asem.
  • Laat het vlees heel gaar worden.
  • Haal het vlees van het bot en trek het met 2 vorken tot rafels.
  • Wrijf uien, knoflook, ketoembar en djinten tot een brij.
  • Laat hierin het vlees enkele uren marineren.
  • Bak de rafels kip in de olie, die niet te heet mag worden, knappend.
  • Laat ze dan uitlekken en dien zo warm mogelijk op

Magnetron:

  • Leg de kip met het stukje asem naast elkaar in een ondiepe magnetronschaal en verwarmde kip afgedekt 18 a 20 min. op 70%.
  • Neem het vlees van het bot en rafel het.
  • Ga verder te werk zoals in het recept beschreven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië