Abrikozen bavaroisetaart

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 130-150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 40 gram bloem
  • 20 gram maïzena
  • 500 gram abrikozen gehalveerde ontpitte
  • 12 blaadjes witte gelatine
  • 200 gram roomkaas
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 ½ dl slagroom
  • 1 eetlepel tafelsuiker fijne

Instructies

Bodem:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop 2 eieren, 50 gr suiker, de vanillesuiker, zout en 1 eetlepel warm water heel luchtig.
  • Zeef de bloem en de maïzena en spatel ze door het eimengsel.
  • Schenk het beslag in de grootste vorm, bak het in het midden van de oven in 15-20 minuten lichtbruin en laat het op een rooster afkoelen.

Abrikozengelei:

  • Breng 300 gr abrikozen met 1 1/2 dl water aan de kook en kook ze in 10 minuten zacht.
  • Pureer de abrikozen met het vocht en zeef ze.
  • Week 4 blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water, knijp ze uit en los ze in de warme gezeefde vruchtenpuree op.
  • Laat het gelatinemengsel afkoelen tot het iets dik begint te worden.
  • Doe het over in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit het in een spiraal op de bodem van de kleinste springvorm.
  • Laat het in de koelkast 1 uur opstijven.

Roomkaasmengsel:

  • Week 8 blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Splits 2 eieren en roer de dooiers en de roomkaas tot een crème.
  • Verwarm het citroensap en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
  • Roer het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel.
  • Klop de slagroom stijf en klop de eiwitten met de suiker stijf.
  • Schep eerst de slagroom en daarna het eiwit door het roomkaasmengsel.
  • Snijd 200 gr abrikozen in kleine stukjes en meng ze door het roomkaasmengsel.
  • Schep het mengsel op de abrikozengelei in de vorm en laat het in de koelkast 2 uur opstijven.

Afwerken:

  • Snijd de deegbodem bij tot een doorsnee van 22 cm en leg hem op het roomkaasmengsel.
  • Verwijder de rand van de vorm en stort de taart op een schaal.
  • Bestrooi hem eventueel met tafelsuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart