Acar Bawang Kuning

gele ui
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram sjalotjes kleine
  • ½ liter azijn
  • 1 deciliter water
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel mosterdzaad
  • 1 dessertlepel kurkuma
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de sjalotten goed, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Neem een glazen pot met schroefdeksel, maak deze van binnen goed schoon met heet water en doe de uitgelekte sjalotten erin.
  • Doe de overige ingrediënten in een pan en zet dit op het vuur.
  • Breng dit drie keer aan de kook en giet dan de inhoud over de sjalotten.
  • Laat dit afkoelen, sluit dan pas de pot goed af.
  • Om de glazen pot sneller af te koelen neemt u een ruime schaal, bak of pan.
  • Zet hierin de warme glazen pot en doe in de schaal, bak of pan koud water.
  • Als dit water lauw wordt, kunt u dat steeds herhalen met koud water, totdat de glazen pot goed afgekoeld is.
  • Laat de acar een of twee dagen in de koelkast intrekken.
  • Haal iedere keer met een schone lepel eruit wat u nodig hebt en sluit de pot weer goed af. 

Notities / Tips / Wijnadvies

De acar is dan drie tot vier weken houdbaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië