aceitunas en escabeche

Aceitunas en escabeche

gemarineerde olijven
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram groene olijven of zwarte
  • 1 rode chilipeper fijngehakte verse / zonder zaad
  • 4 tenen knoflook uitgeperste
  • 1 takje oregano
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel rozemarijn fijngehakte
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theelepel venkelzaad gekneusd
  • 1 theelepel komijn geroosterde en gestampte
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd de olijven met een mesje in de lengte tot de pit in.
  • Doe ze in een kom en roer er de chilipeper, knoflook, oregano, tijm,
  • rozemarijn, laurier, venkel en komijn door.
  • Doe alles in een pot met schroefdeksel en voeg zoveel olie toe dat het onder staat.
  • Sluit de pot en laat de olijven, onder af en toe schudden, minstens 3 dagen staan.
  • Op een koele, donkere plaats zijn de olijven maandenlang houdbaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje