Agnello alla cacciatora

Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsvlees in stukken
  • 30 g kappertjes
  • 200 g olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • rosmarino
  • salvia
  • 2 glazen witte wijn droge
  • 1 bouilllonblokje voor ½ l champignonbouillon
  • Paprikapoeder
  • 2 glazen rode wijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Leg de stukken lamsvlees in een pan en voeg de ontzoute kappertjes, de ontpitte olijven, wat salvia, wat fijngehakte roemarino, de fijngemaakte knoflook en witte wijn toe.
  • Laat het vlees 4 uur marineren.
  • Zet nu de pan op het gas en laat het geheel 3 kwartier zachtjes stoven in de marinade.
  • Voeg wat paprikapoeder en het fijngemaakte bouillonblokjetoe.
  • Daarna de rode wijn bij het vlees gieten.
  • Het gas hoog zetten en af en toe roerend met een houten lepel de saus tot de helft laten inkoken.
  • Doe het vlees met de saus in een vuiurvaste schaal en bestrooi eventueel nofg met wat zout en peper.
  • Braad het vlees nog een half uurtje in de hete oven.
  • Keer de stukken vlees regelmatig om.
  • Als de saus te veel inkookt, wat warm water erbij gieten.
  • Vooral heet opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië