Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Maak de wortels schoon.
- Pel de ui en was de bouquet garni.
- Doe alles in een pan, geef er 1 l water bij en de muscadet.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Breng aan de kook.
- Laat zachtjes 30 minuten koken en daarna afkoelen.
- Zeef de koude bouillon.
- Was de schelvis.
- Leg hem in de pan en bedek hem met de koude bouillon.
- Breng op een zacht vuur aan de kook en laat de vis 25 minuten pocheren.
- Laat de vis dan uitlekken.
- Haal het vele eraf en hou warm in de bouillon.
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Was wat peterselie en hak deze ook fijn.
- Smelt de boter in een pan en laat zachtjes warm worden totdat hij lichtbruin wordt.
- Vlak hiervoor geven we de knoflook erbij, die vooral niet bruin mag worden.
- Nu voegen we de slagroom toe en kloppen enkele minuten met de garde, zodat de saus wat indikt.
- Haal ze van het vuur en geef er de gehakte peterselie bij.
- Controleer de smaak.
- Laat de vis uitlekken.
- Leg hem op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover