Aiglefin à la Maraichine

schelvis Maraichine
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stuk schelvis à 800 g
  • ¼ l muscadet
  • 1 bouquet garni
  • 80 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • peterselie
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de wortels schoon.
  • Pel de ui en was de bouquet garni.
  • Doe alles in een pan, geef er 1 l water bij en de muscadet.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng aan de kook.
  • Laat zachtjes 30 minuten koken en daarna afkoelen.
  • Zeef de koude bouillon.
  • Was de schelvis.
  • Leg hem in de pan en bedek hem met de koude bouillon.
  • Breng op een zacht vuur aan de kook en laat de vis 25 minuten pocheren.
  • Laat de vis dan uitlekken.
  • Haal het vele eraf en hou warm in de bouillon.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Was wat peterselie en hak deze ook fijn.
  • Smelt de boter in een pan en laat zachtjes warm worden totdat hij lichtbruin wordt.
  • Vlak hiervoor geven we de knoflook erbij, die vooral niet bruin mag worden.
  • Nu voegen we de slagroom toe en kloppen enkele minuten met de garde, zodat de saus wat indikt.
  • Haal ze van het vuur en geef er de gehakte peterselie bij.
  • Controleer de smaak.
  • Laat de vis uitlekken.
  • Leg hem op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht