Ajam Djawa

Ajam Djawa

Javaanse kip
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele kip 1½ kg.
  • 6 eetl. gekruide ketjap
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. djinten
  • 1 theel. ketoembar
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 stukjes kentjoer
  • 1 mespunt trassi
  • 2 eetl. olie

Instructies

  • De kip van binnen en van buiten schoonmaken en wassen.
  • De kip afspoelen en laten uitlekken.
  • De trassi oplossen met 2 eetl. heet water, de fijngewreven knoflook en ui hierbij doen, alsook de ketjap, de suiker, zout, ketoembar, djinten, de geraspte kentjor en een deel van de olie.
  • De kip van binnen en buiten met dit mengsel besmeren en minstens 1 uur laten staan.
  • De oven voorverwarmen – gas op 4 – 5 en elektrisch op 200 ºC – en op een braadslede de kip onder voortdurend bedruipen met de overgebleven marinade, in 45 min. gaar roosteren.

Video

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië