Ajam kerrie

kip in gekruide kerriesaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van 1 kg
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepel(s) kerrie
  • 50 gram margarine
  • 40 gram bloem
  • zout
  • peper
  • peterselie

Instructies

  • Trek een halve liter bouillon van de kip met de ui, peterselie, zout, peper en laurier (niet alle ui gebruiken).
  • Is de kip gaar, de pan van het vuur.
  • Haal de kip eruit en pluk ze in kleine stukjes vlees en leg het apart op een schaal.
  • Zeef vervolgens de bouillon en houd die bij de hand.
  • Fruit in wat margarine de knoflook, de overgebleven ui en de kerrie totdat de uien bruin zijn.
  • Voeg dan de bloem toe en roer er de bouillon doorheen.
  • Laat dit op een klein vuur een dikke saus worden.
  • Daarna kan de uitgeplozen kip erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op bij witte rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië