Ajam paniki met verse koriander, gewokte prei en paprika en knoflooknoedels

Ajam paniki met verse koriander, gewokte prei en paprika en knoflooknoedels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • Conimex wok olie
  • 1 bakje Conimex boemboe voor ajam paniki
  • 400 g preiringen
  • 1 zak Conimex woknoedels
  • 2 eetlepel(s) grofgehakte koriander

Instructies

  • Snij de kipfilet in reepjes.
  • Maak de paprika's schoon en snij ze in reepjes.
  • Pel en snij de knoflook in plakjes.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met zout of ketjap) aan de kook.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur laat goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
  • Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
  • Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe en wok deze 5 minuten.
  • Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in ca 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een klein beetje hete olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin.
  • Meng de noedels met de knoflookolie.
  • Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel over 4 borden.
  • Schep de gewokte prei en paprika ernaast.
  • Geef de knoflooknoedels er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
geef er voor een krokant accent Conimex cassave kroepoek of gebakken uitjes bij
Variatietip:
vervang de kipfilet door drumsticks. Deze moeten wel wat langer in de wok: laat de kip ca 15 minuten zachtjes pruttelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters