Ajam Setan

Ajam setan 5

hete kip

Porties: 4
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen of kippenboutjes
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 eetlepel(s) sambal oelek
  • lombok rawit naar smaak
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) tamarinde
  • 1,5 theelepel trassi verkruimeld
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 1 theelepel palmsuiker
  • zout naar smaak

Instructies

  • Bak de stukken kip half gaar in of olie of margarine.
  • Bak de kruidenbrij nu mee en laat alles lekker door elkaar bakken en zet de warmtebron nu laag om de kip gaar te laten worden.
  • Wordt het te droog dan kun je uiteraard wat water toevoegen.
  • Het moet echter wel enigszins droog worden!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië