Ajam smoor 2

Ajam smoor 2

Uit mijn kookboekje 'Rijsttafelen' van Lia Warani dit beproefde recept. Van ellende van dit boekje bijna uit elkaar (het is van 1970); op deze manier blijven de recepten in ieder geval bewaard.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kip kipstukjes, -bouten, pootjes, whatever
  • 4 grote uien
  • 1 teentje knofllook
  • 2 ontpitte lomboks
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 1 citroen sap
  • 2 eetlepel(s) olie/boter
  • 3 kruidnagels
  • 2 bouillonblokjes
  • mespunt suiker

Instructies

  • De uien grof snijden, knoflook snipperen, de lomboks ontpitten, verder heel laten.
  • De kip met de ketjap en citroensap insmeren en in de boter/olie bruin bakken.
  • Zodra de boter omdat twee koppen heet water met de bouillonblokjes bijgieten.
  • De kip ver volgens stoven op zacht vuur.
  • De kruidnagels en lomboks er bij doen.
  • Het laatste de grof gesneden uien en mespunt suiker.
  • De deksel op de pan en de kip ongeveer een half uur laten stoven.
  • Indien nodig heet water toevoegen en zo nu en dan roeren, want de kip wordt opgediend in ruim vocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië