Ajam smoor 5

Ajam smoor 5

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram Kippevleugels of drumsticks
  • Ui 1 grote
  • Boter
  • Ketchap Manis” naar smaak, ca. 5 eetlepels
  • Water
  • 1 stukjeFoelie
  • 5 Kruidnagel
  • 2 eetlepel(s) Nootmuskaat
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Aardappelzetmeel binden van saus

Instructies

  • Bij dit recept kunt u al de wadjan gelijk gebruiken!
  • De kip wordt namelijk eerst gebakken en dan ingekookt.
  • Maar sudah, neem de stukken kip en wrijf te in met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak de stukken kip in ruim boter.
  • Terwijl de kip ligt te bakken de ui kleinsnijden en bij het baksel toevoegen.
  • Zijn de stukken kip bruin en knapperig, blus het af met ketchap en water.
  • Let wel op bij het bakken dat de ui niet zwart wordt!
  • Hierna de foelie en kruidnagel toevoegen.
  • Laat het geheel goed inkoken tot het vlees gaar is.
  • Wel proeven of de saus goed is!
  • Bij het opdienen kunt u de saus (indien gewenst) iets indikken met aardappelzetmeel. (de zetmeel eerst oplossen in een glas koud water en dan bij het baksel
  • voegen).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië