Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Bij dit recept kunt u al de wadjan gelijk gebruiken!
- De kip wordt namelijk eerst gebakken en dan ingekookt.
- Maar sudah, neem de stukken kip en wrijf te in met peper, zout en nootmuskaat.
- Bak de stukken kip in ruim boter.
- Terwijl de kip ligt te bakken de ui kleinsnijden en bij het baksel toevoegen.
- Zijn de stukken kip bruin en knapperig, blus het af met ketchap en water.
- Let wel op bij het bakken dat de ui niet zwart wordt!
- Hierna de foelie en kruidnagel toevoegen.
- Laat het geheel goed inkoken tot het vlees gaar is.
- Wel proeven of de saus goed is!
- Bij het opdienen kunt u de saus (indien gewenst) iets indikken met aardappelzetmeel. (de zetmeel eerst oplossen in een glas koud water en dan bij het baksel
- voegen).