Ajam Smoor
Verrukkelijke Ajam Smoor met kipfilet, Conimex Wokolie en natuurlijk Conimex Boemboe Ajam Smoor. Een boemboe is een geconcentreerd kruidenmengsel uit Indonesië en geeft een authentieke oosterse smaak aan dit heerlijke kipgerecht uit de Indonesische keuken.
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) Conimex Wok Olie
- 350 g kip in blokjes
- 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
Instructies
- Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak hierin de kipblokjes.
- Voeg de Conimex Boemboe Ajam Smoor en 200 ml water toe.
- Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Laat 10-15 minuten sudderen op gematigd vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.
Notities / Tips / Wijnadvies
SERVEERTIP
ajam smoorVARIATIES
Snijd 250 g kastanje-champignons in grove stukken en bak deze mee met de kipfilet.Voedingswaarden
Calories: 239 kcal | Vet: 12.4 g | Sugar: 8 g