Albondigas con salsa de tomate

Albondigas con salsa de tomate 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 1 gehakt
  • 80 gram broodkruim
  • 3 eetlepel(s) Parmezaan
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • 1 ei
  • 1 knoflook
  • citroensap
  • 30 gram bloem
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voor de saus:

  • 1,5 tomaat ontveld en in blokjes gesneden
  • pakje passata
  • 1,25 dl runderbouillon
  • 1,25 dl rode wijn
  • 2 eetlepel(s) basilicum
  • 1 knoflook
  • zoetstof

Instructies

  • Meng gehakt, broodkruim, Parmezaanse kaas, ui, peterselie, ei, knoflook, citroen, peper en zout in een grote kom.
  • Draai kleine gehaktballetjes en rol ze door de bloem.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en braad de gehaktballetjes goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Breng voor de saus de blokjes tomaat, een flinke scheut passata, bouillon, wijn, basilicum, knoflook aan de kook.
  • Voeg naar smaak zoetstof toe.
  • Zet het vuur laag en voeg de balletjes toe. Laat 10-15 minuten pruttelen.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met pide.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Vlees
Land van herkomst Spanje