Allisonbrood

      Reacties uitgeschakeld voor Allisonbrood

Allisonbrood

Recept afdrukken
CategorieBrood
KeukenNederland
porties1 brood
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 1000 g volkorenmeel
  • 20 g verse gist of 8 g droge gist
  • 18 g zout
  • 750 g water 35 graden C

Bereidingswijze

  • Eerst kneed men het meel en de gist en 60% van het water, als het een kruimelig geheel is kan je het zout toevoegen.
  • Je kneed nu het deeg ca. 8 minuten, hierna voeg je de rest van het water voorzichtig toevoegen.
  • Het deeg is klaar als het een homogene massa is.
  • De deegtemperatuur mag niet hoger zijn dan 32 graden C
  • Maak de schaal helemaal nat en laat hierin het deeg 40 minuten rijzen.
  • Stort dan het deeg op een natte tafel, en verdeel het deeg in stukken van 460 g en probeer het voorzichtig te vormen, een bal is het makkelijkste.
  • Doe 2 ballen in een groot bakblik of 1 in een kleine.
  • Geef het een narijs totdat het deeg iets boven de rand komt, ca. halve centimeter.
  • Bak het brood af met een aanvangstemperatuur van 230 graden C (in een heteluchtoven) en laat daarna de temperatuur zakken naar 185 graden C.
  • Probeer zo lang mogelijk te bakken (40-45 minuten) je krijgt dan een heerlijk smakend brood