Amandel banketstaaf

Ambachtelijke Amandel Banketstaaf

Deze ambachtelijke amandel banketstaaf is een heerlijke traktatie, perfect voor Sinterklaasvieringen of gewoon als heerlijk dessert. Geniet van de knapperige buitenkant en de smeuïge amandelspijsvulling!
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C (Hetelucht Plus).
  • Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 12 cm lang en iets minder dan ½ cm dik.
  • Maak van het amandelspijs een rol van ongeveer 8 à 10 cm.
  • Leg de amandelspijsrol op het deeg.
  • Zorg ervoor dat de rol amandelspijs iets korter is dan de deegrol.
  • Maak de uiteinden van het deeg een beetje vochtig en vouw ze over de amandelspijsrol.
  • Vouw een van de lange stukken deeg over de amandelspijsrol en maak de andere kant van het deeg vochtig.
  • Sla deze over de amandelspijsrol heen.
  • Zorg ervoor dat het deeg goed plakt.
  • Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat, met de vouw naar beneden.
  • Bestrijk de rol met het losgeklopte ei.
  • Garneer eventueel met garneeramandelen.
  • Bak de ambachtelijke amandel banketstaaf ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin is.
  • Laat de banketstaaf afkoelen in de oven.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas