Amandel banketstaaf

      Geen reacties op Amandel banketstaaf

 

Amandel banketstaaf

Keuken Nederland
Opmerking Sinterklaas
porties 6
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • Verwarm de oven voor op 225 °C Hetelucht Plus.
  • Maak van het amandelspijs een rol van ongeveer 8 à 10 cm.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 12 cm lang en iets minder dan ½ cm dik.
  • Leg de amandelspijs rol op het deeg.
  • De rol spijs is ietsje korter dan de deegrol.
  • Maak de uiteinden van het deeg een beetje vochtig en vouw ze over de amandelspijs rol.
  • Leg een van de lange stukken deeg over de amandelspijsrol.
  • Maak de andere kant van het deeg vochtig en sla die eroverheen.
  • Gebruik voldoende water om te zorgen dat het deeg goed plakt.
  • Leg de rol op de met bakpapier beklede bakplaat, met de vouw naad naar beneden.
  • Bestrijk de rol met het losgeklopte ei.
  • Garneer eventueel met garneeramandelen.
  • Bak de amandel banketstaaf ongeveer 35 minuten.
  • Laat afkoelen in de oven.