Amandel-roombol

      Reacties uitgeschakeld voor Amandel-roombol

Amandel-roombol

Recept afdrukken
CategorieBrood
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 1 pak Mix voor Meergranenbrood bijv. Koopmans
  • 200 ml handwarm water
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
  • 150 g gewelde rozijnen
  • 50 g fijngehakte ongezouten notenmix hazelnoten, amandelen, walnoten
  • ½ zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
  • 200 ml water
  • Dr. Oetker Amandelspijs
  • Dr. Oetker Amandelschaafsel

Bereidingswijze

  • Wel de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
  • Kneed van de broodmix, het water, de helft van het ei, de vanillesuiker en de boter een soepel deeg.
  • Laat het deeg 15 minuten rijzen in de beslagkom, afgedekt met plasticfolie of een theedoek.
  • Hak de noten fijn.
  • Dep de rozijnen droog en kneed ze met de notenmix door het deeg.
  • Verdeel het deeg daarna in tweeën.
  • Maak van elk stuk een mooie bol en laat deze 15 minuten rijzen onder een theedoek of plasticfolie.
  • Meng met een mixer met garden de Mix voor Banketbakkersroom met het water.
  • Meng de banketbakkersroom in gedeelten door de amandelspijs tot een mengsel ontstaat dat u kunt uitstrijken.
  • Vet de springvorm in.
  • Neem een deegbol en druk deze gelijkmatig uit in de springvorm.
  • Verdeel de amandel-roomvulling over het deeg (laat 1 cm van de rand vrij).
  • Maak van de tweede bol een plak met een doorsnede van ongeveer 24 cm.
  • Leg deze op de amandel-roomvulling.
  • Bestrijk het deeg met de rest van het ei en bestrooi de bol met Amandelschaafsel.
  • Laat het deeg 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven.
  • Bak de amandel-roombol op een rooster onder in de oven gaar en goudbruin.
  • Bestrijk het brood na het bakken met boter en laat het brood afkoelen op een rooster.

Tips / Opmerkingen

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 210°C
Heteluchtoven: 190°C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 40 minuten
springvorm Ø 24 cm