Zoete Amandel-Rozijnensalsa

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g rozijnen
  • 2 eetlepels citroensap
  • dl appelsap
  • 3 theelepels chilipoeder
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Breng in een pan de rozijnen samen met het citroensap, appelsap en chilipoeder aan de kook.
  • Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is.
  • Laat het vervolgens afkoelen.
  • Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  • Laat de geroosterde amandelen op een bordje afkoelen.
  • Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.
  • Meng in een schaal de rozijnen, geroosterde amandelen en basilicum door elkaar.
  • Breng indien nodig op smaak met zout, versgemalen peper en een snufje chilipoeder.
  • Voedingswaarden (per portie):

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze zoete amandel-rozijnensalsa is heerlijk als topping op yoghurt, kwark, of als bijgerecht bij gegrild vlees of gevogelte.

Voedingswaarden

Calories: 247 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 38 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal