Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Klop de eieren in een diep bord los.
- Leg de amandelen in een ander bord.
- Peper en zout de kipfilets, wentel ze door het ei en vervolgens door de amandelen, bak ze in 50 gr boter goudbruin en leg ze op een bakplaat.
- Maak een saus van het braadvocht en de bloem en voeg de rode wijn, het sinaasappelsap, de kalfsfond en de Grand Marnier toe, zodat een gladde saus ontstaat.
- Laat deze 15 minuten zachtjes inkoken.
- Laat de kipfilets op de bakplaat in de oven gaar worden.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in reepjes.
- Verhit 40 gr boter en smoor de gehalveerde champignons in 3 minuten gaar.
- Voeg de tomaten toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Snijd de carambola's in schijfjes en bak ze om en om in boter met wat suiker.
- Serveer de kipfilet, de carambola en de groenten op voorverwarmde borden.
- Maak de sinaasappelsaus af door de peperkorrels toe te voegen en serveer in een verwarmde sauskom.