Amandelkoekjes uit China
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 60 gram witte basterdsuiker
- 30 gram lichtbruine suiker
- 1 losgeklopt ei
- 1 theelepel amandelessence
- 100 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 30 gram gemalen witte amandelen
- 2 eetlepels water
- 30 hele witte amandelen
Instructies
- Doe de zachte boter, de witte en de bruine suiker in een beslagkom en klop het licht en luchtig.
- Verdeel het losgeklopte ei in 2 porties en vermeng de helft met de amandelessence.
- Doe het bij de boter en klop het nog even stevig door.
- Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en werk het met een houten lepel door de boter.
- Strooi er de gemalen amandelen over en klop nog even stevig door.
- Het deeg zal nu zo stevig zijn dat u met de handen verder kunt werken.
- Vorm van het deeg ± 30 balletjes, leg ze op een ingevette bakplaat en druk ze met de vlakke hand wat plat.
- Leg in het midden van elk koekje een amandel.
- Gebruik de rest van het losgeklopte ei, aangevuld met het water, om de koekjes te bestrijken.
- Schuif de bakplaat in het midden van een op 180°C voorverwarmde oven en bak de koekjes 12-15 minuten.
- Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten blik.