Amandeltaart
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram boter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 250 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- zout
- 150 gram gemalen amandelen
- 1 ¼ dl slagroom
- 200 gram gepelde in staafjes gehakte amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Roer de boter en 225 gr suiker schuimig en roer er één voor één de eieren door.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en schep ze met de gemalen amandelen voorzichtig door het botermengsel.
- Schep het deeg in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart op een rooster afkoelen.
- Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf en bestrijk de taart ermee.
- Rooster de staafjes amandel in een droge koekenpan lichtbruin en bedek de taart er royaal mee.