Honing-Geglazuurde Amerikaanse Beenham

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg Amerikaanse beenham
  • 2 eetlepels boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C (gasovenstand 2) en vet een lage ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm in met boter of margarine.
  • Plaats de Amerikaanse beenham in de voorbereide schaal.
  • Braad de ham in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 uur.
  • Bestrijk de ham met de honingsaus (uit het bijgesloten zakje) en verhoog de oventemperatuur naar 225 °C (gasovenstand 5).
  • Bak nog eens 10 minuten, of tot de ham mooi geglazuurd en goudbruin is.
  • Haal de ham uit de oven en snijd deze met een scherp mes in plakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij deze sappige en smaakvolle beenham. De fruitige tonen en zachte tannines van de wijn complementeren het vlees perfect.

Voedingswaarden

Calories: 145 kcal | Protein: 21 g | Vet: 6 g | Zout: 11 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees