Amerikaanse chocoladekoekjes met koffiesmaak

Amerikaanse chocoladekoekjes met koffiesmaak

Deze beroemde Amerikaanse koekjes zijn knapperig van buiten, zacht van binnen en heerlijk gevuld met pure chocoladedruppels en een hint van koffie.
Porties: 24
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • ¼ theelepel zout
  • theelepel instantkoffiepoeder
  • 115 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 225 gram pure chocoladedruppels
  • 2 theelepels vanille-essence
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zuiveringszout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Klop de boter met de suiker romig.
  • Voeg het ei en de vanille-essence toe en klop door.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en koffiepoeder.
  • Meng de droge ingrediënten door de botermassa.
  • Schep de chocoladedruppels erdoor.
  • Rol balletjes van het deeg.
  • Leg de balletjes op de bakplaat met 5 cm tussenruimte.
  • Druk de balletjes met de vingertoppen iets plat.
  • Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar luchtdicht tot 5 dagen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker bij een kop espresso of warme chocolademelk.
Wijnadvies:

Serveer eventueel met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat.

Voedingswaarden

Calories: 140 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1.5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.15 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek / Snack / Tussendoortje / Vleesvervangers
Land van herkomst America
Jaargetijde: Alle Jaargetijden