Amerikaanse chocoladekoekjes met koffiesmaak
Deze beroemde Amerikaanse koekjes zijn knapperig van buiten, zacht van binnen en heerlijk gevuld met pure chocoladedruppels en een hint van koffie.
Equipment
- handmixer
Ingrediënten
- 1 ei
- ¼ theelepel zout
- 1½ theelepel instantkoffiepoeder
- 115 gram boter
- 200 gram bloem
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 225 gram pure chocoladedruppels
- 2 theelepels vanille-essence
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zuiveringszout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Klop de boter met de suiker romig.
- Voeg het ei en de vanille-essence toe en klop door.
- Zeef de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en koffiepoeder.
- Meng de droge ingrediënten door de botermassa.
- Schep de chocoladedruppels erdoor.
- Rol balletjes van het deeg.
- Leg de balletjes op de bakplaat met 5 cm tussenruimte.
- Druk de balletjes met de vingertoppen iets plat.
- Bak de koekjes 8 tot 10 minuten in het midden van de oven.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Bewaar luchtdicht tot 5 dagen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker bij een kop espresso of warme chocolademelk. Wijnadvies:
Serveer eventueel met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat.
Lekker bij een kop espresso of warme chocolademelk. Wijnadvies:
Serveer eventueel met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat.
Voedingswaarden
Calories: 140 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1.5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.15 g | Sugar: 10 g