Amerikaanse kwarktaart
Ingrediënten
- 200 gram beschuit of boterkoekjes
- 125 gram roomboter zachte
- 2-3 eetlepels poedersuiker
voor de vulling:
- 200 gram HüttenkÄse
- 400 gram roomkwark
- 1 dl crème fraîche
- 2 eetlepels suiker
- de geraspte schil van 1 citroen
Voor de granering:
- 200 gram aardbeien
- een paar blaadjes citroenmelisse
Instructies
- Maal de beschuiten of boterkoekjes in de keukenmachine fijn of verkruimel ze tussen 2 lagen plasticfolie met een deegroller.
- Roer de roomboter en de poedersuiker tot een crème en roer er de beschuitof koekkriumels door.
- Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met het mengsel en druk het met de bolle kant van een eetlepel stevig aan.
- Zet de vorm op een koele plaats.
- Roer de HüttenkÄse met de kwark en de crème fraîche tot een crème en breng die met de suiker en de citroenrasp op smaak.
- Stort de kwarkmassa in de vorm, strijk hem glad en laat de taart 2 uur in de in de koelkast koelen.
- Snijd de randen met een nat mes los en verwijder de ring van de springvorm.
- Was de aardbeien, snijd ze in plakjes en gebruik die met de citroenmelisse als garnering.