Gegrilde Tomatensandwiches met Ontbijtspek

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 krop sla
  • 12 sneden bruinbrood
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 pot augurkplakjes 330 g

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Maak de tomaten schoon en halveer 4 ervan.
  • Zet de halve tomaten in een ovenschaal.
  • Knijp de knoflook uit boven de olijfolie en besprenkel de halve tomaten hiermee.
  • Grill de tomaten ongeveer 6 minuten.
  • Rooster het brood.
  • Bak het ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan.
  • Snijd de resterende tomaten in plakjes.
  • Maak de sla schoon, was en droog deze.
  • Besmeer het geroosterde brood met mayonaise.
  • Beleg 4 sneetjes brood met sla, daar bovenop de helft van de plakjes tomaat, spek en augurk leggen.
  • Dek af met 4 sneetjes brood.
  • Beleg deze sneetjes opnieuw met sla, tomaat, spek en augurk.
  • Dek af met de laatste 4 sneetjes brood.
  • Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en steek er satéprikkers in.
  • Serveer de sandwiches met gegrilde tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij de hartige smaak van het ontbijtspek en de frisse tomaten. De wijn zal de verschillende smaken mooi aanvullen en de maaltijd compleet maken.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Lunch