Amsterdamse Gehaktballen

Porties: 6
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt
  • 2 eieren
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel ketjap sojasaus
  • 2 sneetjes witbrood 15 minuten geweekt in melk en uitgeknepen
  • 1 eetlepel runderbouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ½ theelepel gehaktkruiden zie tip
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel mosterd
  • Boter om in te bakken
  • Water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles goed door elkaar.
  • Laat het mengsel 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Smelt voldoende boter in een ovenschaal.
  • Vorm het gehaktmengsel tot gehaktballen en leg ze in de ovenschaal.
  • Bak de gehaktballen gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Voeg een kopje water toe aan de ovenschaal en bak de gehaktballen nog eens 5 minuten in de oven.
  • Serveer de gehaktballen warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gehaktkruiden mengsel:
  • 1 tl zout
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 2 tl gemalen witte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • eventueel 1/4 tl chilipoeder
Neem ipv water eens bier naar keuze. Verrassend!!!!!
Wijnadvies: Deze stevige Amsterdamse gehaktballen gaan goed samen met een robuuste rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Nederland / Noord Holland