Ananas kwarktaart
Equipment
Ingrediënten
- 1 taartbodem
- 1 pak kwarktaartmix met gevriesdroogde kwark
- 6 dl ananas sap pak
- ½ liter slagroom
- 1 blik ananas schijven
- 3 blaadje(s) witte gelatine
- 1 klein blikje aardbeien of ander gekleurd fruit
Instructies
- De taartbodem kunt u maken van een zakje kruimelbodemmix met boter.
- Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg hem in de springvorm en zet hem om stevig te worden even in de koelkast.
- Mix de kwarktaartmix met 4 dl ananassap schuimig.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf, schep dit door de taartmix en vul de springvorm hiermee.
- Strijk de bovenkant glad en zet de taart ± 1 uur in de koelkast.
- Laat de ananas in een zeef uitlekken, vang het sap op en vul het met ananassap uit het pak tot 3 dl aan.
- Week de gelatine in koud water.
- Breng in een steelpan wat ananassap aan de kook en los de uitgeknepen gelatine erin op.
- Roer de rest van het ananassap erdoor en laat dit (eventueel in de diepvries)
- dik vloeibaar worden.
- Leg de schijven ananas op de kwarktaart, leg het andere fruit in de holten daartussen en giet er dan voorzichtig een laagje gelei over.
- Laat het geheel in de koelkast dan nog 11/2 uur opstijven