Andijviesalade met spekjes

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • een stukje prei van ± 4 cm
  • 2 eetlepel(s) slasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • zout peper
  • 50 gram gerookte spekblokjes
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 tomaat
  • ½ kropje andijvie ± 200 gr

Instructies

  • Kook het ei in ± 10 minuten hard, spoel het onder koud stromend water af en pel het.
  • Snipper de prei fijn en was hem.
  • Roer in een slaschaal de slasaus, mosterd, zout, peper en 1/2 eetlepel water tot een dressing.
  • Roer de prei erdoor.
  • Bak in een droge koekenpan het spek al omscheppend in ± 5 minuten krokant en laat het op keukenpapier uitlekken.
  • Snijd de augurk in plakjes.
  • Was de tomaat en snijd hem in plakjes.
  • Maak de andijvie schoon, snijd hem in dunne reepjes en was die.
  • Laat de groente in een zeef uitlekken.
  • Snijd het ei in 6 partjes.
  • Schep de andijvie door de dressing en strooi er het spek en de augurk over.
  • Garneer met de tomaat en het ei.
  • Serveer deze salade bij gegrilld of gestoofd rundvlees en gekookte krielaardappeltjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Varkensvlees / Vlees