Andijviestamppot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 350 gram ham magere / in blokjes
  • 20 gram boter
  • 600 gram andijvie
  • 2 deciliter melk
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar.
  • Bak de hamblokjes in de boter in enkele minuten krokant.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van.
  • Meng de andijvie en de hamblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wilt u bij de stamppot een lekkere jus?
Fruit 1 gesnipperd uitje en 1 tomaatje ± 10 minuten, strooi er 1 eetlepel bloem over en laat die even meebakken.
Voeg ¾ rundvleesbouillontablet en 5 dl water toe, breng het aan de kook, laat het tot± 3⅓ dl inkoken en zeef de jus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch