Andijviestamppot met appel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg Maaltje kruimig geschild en in stukken
  • zout
  • 1 zoete ui gesnipperd
  • 30 g boter
  • 2 appels geschild en in dunne partjes
  • 2 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 2 zakken andijvie fijn à 200 g

Instructies

  • Kook de aardappelen in een ruime pan in water met zout gaar.
  • Bak de ui in de hete boter goudgeel en glazig.
  • Roer de appelpartjes en de
  • kerriepoeder erdoor en bak 3 minuten mee.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Giet de aardappelen af maar vang het kooknat op.
  • Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en het appelmengsel door en verwarm al
  • omscheppend.
  • Voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Lekker met gebakken saucijsjes en jus voor stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Patchwork, Merlot-Grenache, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch