Andijviestamppot met gebakken paprika en zilveruitjes
Ingrediënten
- 1 kg panklare stamppotaardappelen
- zout
- 1 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 rookworst à 250 g unox
- 2 rode paprika’s in stukjes
- 2 zakken andijvie fijn à 400 g
- 6 eetlepel(s) zilveruitjes pot
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout gaar.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de paprika op een halfhoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
- Giet de aardappelen af en vang ± 1 dl van het kookwater op.
- Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
- Zet de pan op een laag vuur en verwarm alles al omscheppend.
- Voeg zoveel kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
- Schep 2/3 deel de paprika en de uitjes erdoor en verdeel de rest erover.
- Serveer direct.
- Lekker met knapperig gebakken speklapjes en uitgebakken.