Andijviestamppot met gehaktballetjes
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Was de andijvie en snijd hem fijn.
- Knip of snijd het ontbijtspek in stukjes.
- Vermeng het gehakt met de verkruimelde beschuit, het ei, de mosterd, zout en peper en vorm er kleine balletjes van.
- Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
- Bak in een droge koekepan het spek in ± 3 minuten bruin en knapperig.
- Schep het uit de pan.
- Pel intussen de banaan en snijd deze in plakjes.
- Verhit in dezelfde pan de boter en bak de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Bak de banaan de laatste 3 minuten mee.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door, dat een stevige puree ontstaat.
- Meng de andijvie en het spek door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gehaktballetjes over het gerecht.
- Voeg aan het bakvet 1 dl water toe, breng het aan de kook en roer de aanbaksels los.
- Schenk de jus in een juskom.