Andijviestamppot met kipreepjes
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 zakje Silvo Krokant rozemarijn & tomaat
- 1½ kg aardappels panklare kruimige
- zout
- 2 zakken andijvie fijn à 200 g
Instructies
- Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik.
- Meng de olie door de krokant mix en schep de kipreepjes door het mengsel.
- Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Leg de kipreepjes op een met een bakmatje beklede bakplaat en laat
- ze in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 15 minuten gaar en krokant worden.
- Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op.
- Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
- Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur en voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
- Verdeel de krokante kipreepjes over de stamppot.