Andijviestamppot met salami

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
  • zout
  • 2 zakken andijvie fijn gesneden zak à 200 g
  • 250 g salami Toscane Stegeman, in piepkleine blokjes
  • 50 g gebakken uitjes Conimex
  • 50 g pizzakaas Finello
  • 1 zakje jus voor stamppot Knorr

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af maar vang het vocht op.
  • Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Schep de salami en de gebakken uitjes erdoor en warm alles kort door.
  • Doe de stamppot over in een ovenschaal en bestrooi de stamppot met de kaas.
  • Laat de stamppot in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 10 minuten gratineren.
  • Bereid intussen de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de jus bij de stamppot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees