Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1¼ kg aardappels kruimige bijv. Super-aardappels
- 25 g boter
- 2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes à 6 stuks
- 250 g cherrytomaten
- 150-200 ml melk
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 150 g geraspte belegen kaas
- 400 g andijvie gesneden
Instructies
- Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen.
- Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
- Intussen in grote koekenpan boter verhitten en worstjes op matig vuur in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
- Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
- (In magnetron) melk met knoflook verwarmen.
- Aardappels afgieten en tot puree stampen.
- Melk en eventueel bakvet erdoor roeren tot smeuïge puree ontstaat.
- Pan op laag vuur zetten. Kaas, rauwe andijvie en tomaatjes door puree mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Stamppot nog 1-2 minuten verwarmen.
- Stamppot over vier borden verdelen en worstjes erop leggen