Andijviestamppot met tomaat en worstjes

AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappels kruimige bijv. Super-aardappels
  • 25 g boter
  • 2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes à 6 stuks
  • 250 g cherrytomaten
  • 150-200 ml melk
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 400 g andijvie gesneden

Instructies

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen.
  • Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Intussen in grote koekenpan boter verhitten en worstjes op matig vuur in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • (In magnetron) melk met knoflook verwarmen.
  • Aardappels afgieten en tot puree stampen.
  • Melk en eventueel bakvet erdoor roeren tot smeuïge puree ontstaat.
  • Pan op laag vuur zetten. Kaas, rauwe andijvie en tomaatjes door puree mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Stamppot nog 1-2 minuten verwarmen.
  • Stamppot over vier borden verdelen en worstjes erop leggen
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland