antipasto di sgombro

Antipasto di sgombro

makreel & roomkaas / Eenvoudig recept voor het weekeinde. Een amuse van makreel en roomkaas.Lekker als appetizer bij een aperitief
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram gerookte of gestoomde makreel
  • 4 sprietjes verse bieslook
  • zout & peper
  • 2 sneetje casinobrood

Instructies

  • Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is.
  • Knip de bieslook in kleine stukjes (bewaar 2 sprietjes voor de decoratie) en meng deze door de roomkaas,
  • Breng op smaak met peper & zout.
  • Rooster de sneetjes casinobrood en snij deze in kleine stukjes.
  • Leg op een lepel een klein stukje brood, een stukje makreel en een klein toefje roomkaas en decoreer met een paar stukjes bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

een alternatief is om de makreel ook door de roomkaas te mengen, dan ontstaat een smeuïge makreelmousse die je met de slagroomspuit tot kleine toefjes kunt spuiten.
makreel & roomkaas
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis
Land van herkomst Italië