Appel perencompote

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g appels jonagold, in dunne partjes
  • 2 peren in dunne partjes
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 50 g suiker
  • 1 eetlepel(s) kaneelpoeder
  • 8 kipdrumsticks
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel

Instructies

  • Breng de appel- en peerpartjes met de citroenrasp, het sap, de suiker, het kaneelpoeder en 1 dl water aan de kook.
  • Kook alles 10-15 minuten op een heel laag vuur.
  • Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Roer de compote goed om.
  • Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak en braad ze rondom in de hete olie bruin.
  • Temper het vuur en laat ze op een laag vuur met de deksel schuin op de pan in ± 30 minuten helemaal gaar braden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met frietjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit