Appel-spitskoolsalade

Appel-spitskoolsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram spitskool
  • 1 middelgrote winterwortel
  • 2 kleine appels of 1 grote appel
  • 2 tomaten

Kruidenmayonaise:

  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepel(s) yoghurt
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) groene kruiden bieslook, peterselie, oregano
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Snij plakken van de spitskool en was deze onder de koude kraan.
  • Droog de plakken en snij daarna kleine stukjes van de kool.
  • Rasp de wortel fijn. Snij de appel in 4 parten, verwijder het klokhuis en snij dan de parten in kleine stukjes.
  • Snij de 2 tomaten in partjes en leg ze naast de salade op het bord.

Kruidenmayonaise:

  • Roer de yoghurt en mayonaise door elkaar en voeg een geperst teentje knoflook, wat suiker en de kruiden toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch